Route Cultuur en Zeilen

De route zelf wordt nog bepaald en is afhankelijk van de wind en de groep die mee is. Een aantal highlights die we sowieso gaan bekijken zijn de volgende:

Akropolis en het Akropolis Museum.Akropolis l Cultuur en Zeilen Griekenland l musea l Zeilvakantie senioren - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen
Het boegbeeld van Athene en Griekenland.  Ze zijn er trots op en terecht! Het is een schitterend gebouwd paleis en ook het uitzicht over de stad is geweldig. Athene zelf telt 5 miljoen inwoners. Nadat we de Akropolis op zijn geweest, zullen we het nieuwe Akropolis museum gaan bekijken. Het gebouw op zich is al schitterend, maar ook hoe ze het gebouwd hebben en waarom zijn erg interessant om te zien en te horen.

 

 

Ancient Theater Epidavros.Epidauros Ancient Theater l senioren zeilvakantie l Zeilen in Griekenland - Mooi Weer Zeilen, BQ Yachting
Het tweede boegbeeld van Griekenland is het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Het staat bekend om zijn goed akoestiek en wordt zelfs nu in de zomermaanden nog gebruikt. Dit echter alleen in het weekend.
In Epidavros is nog een kleiner amfitheater, dat op een steenworp afstand ligt van de haven. Een heerlijke wandeling in het avond licht tussen de sinaasappelbomen door.

 

 

Mycene.Mycene l Pelopponesos l Zeilen en Cultuur l Senioren Zeilvakantie - BQ Yachting, Mooi Weer Zeilen
Mycene (Grieks: Μυκῆναι, Mukénai (uitspraak: Mikénè), Nieuwgrieks Mýkines) was in de oudheid een belangrijke stad, centraal gelegen in het Griekse landschap Argolis op 25 km ten zuidwesten van Korinthe, en ooit het belangrijkste politieke en culturele centrum van de naar haar zo genoemde Myceense cultuur. De Mykines spelen een belangrijke rol in vele mythes.

Er zijn nog veel meer verborgen schatten op de Pelopponesos (o.a. Nafplion, Leonidhio) en ook op Poros en Aegina. Hierover vertellen wij u meer wanneer u boekt. U ontvangt dan een uitgebreid informatie pakket met daarin informatie over de verschillende schatten die Griekenland rijk is.

Wanneer je vragen hebt over een senioren zeilvakantie, neem dan gerust contact op!