Zeil route

Querijn en PietDe vertrek haven van de Sar0nische en Argolische golf is de haven van Athene. Om hier te komen zult u per vliegtuig aankomen en vanaf het vliegveld opgehaald worden. Op zaterdag kunt u na 17 uur (eerder indien mogelijk) op uw jacht. In en bij de haven liggen 2 restaurants waar u heerlijk een koel drankje kunt eten en zelfs een lunch kunt nuttigen wanneer u even moet wachten. Rustig aan bijkomen van de reis, met uitzicht op zee, terwijl uw jacht gereed wordt gebracht voor u.

Een goed begin van de vakantie!
Op zaterdag avond komt de flottielje leider al kennis met u maken en deze zal u ook wat advies voor restaurants geven. De volgende ochtend om 9 uur is er een briefing bij het restaurant op het strand. Onder het genot van een kopje koffie krijgt u de route van de dag uitgelegd en bespreken we hoe u het beste aan kunt leggen in de aankomst haven. Vanaf hier is iedereen vrij om naar de nieuwe haven te varen! Wanneer we allemaal in de haven liggen zal de flottielje leider een restaurant opperen om met zijn allen heen te gaan, om elkaar wat beter te leren kennen. Meegaan is niet verplicht, maar natuurlijk wel gezellig.

Om een idee te krijgen van een route, ziet u hieronder een voorbeeld 2 weekse-route.

Dag 1: Amsterdam – Athene
Kalamaki Marina AtheneAankomst in Griekenland en transfer naar de haven. Het is een grote haven, Kalamaki Marina, maar u wordt opgewacht en begeleid bij het inchecken van het jacht. We varen deze dag niet meer uit. Er is dus gelegenheid om boodschappen te doen, de haven (met de vele spectaculaire jachten) te verkennen en eventueel een restaurant op te zoeken.

Dag 2: Athene – Aegina – Afstand: 18 zeemijlen
’s Ochtends wakker worden op je eigen schip, kabbelend op het water. Al snel wordt de haven van Athene levendig en gezellig. Na een ontbijt en de briefing weten we dat we naar Aegina gaan varen. De zonnetent gaat al gauw op om te beschermen tegen de zon. Op Aegina aangekomen wandelen we nog over de boulevard en kiezen uiteindelijk een van de vele taverna’s. Het is een komen en gaan van ferry’s naar Athene, interessant om te zien.

Epidauros Ancient Theater l senioren zeilvakantie l Zeilen in Griekenland - Mooi Weer Zeilen, BQ YachtingDag 3: Aegina – Epidaurus – Afstand: 14 zeemijlen
Deze dag staat de tocht naar Epidauros op het programma. Onderweg lunchen we in een baai bij het eiland Angistri, waar de liefhebber ook kan zwemmen en/of snorkelen. Later zeilen we verder richting Epidaurus. Dit dorpje staat bekend om het amfitheater. Het schijnt zelfs het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid te zijn wat ook nog steeds in gebruik is. De volgende ochtend vroeg is er gelegenheid om die te gaan bezoeken. Wij regelen vervoer voor u.

Dag 4: Epidaurus – Vathi – afstand: 9 zeemijlen
Na het vroege ontbijt staat er een bus klaar om naar het amfitheater te gaan.

Tegen de middag vertrkken we naar Vathi, op het schiereiland Methana. Onderweg is de kans op dolfijnen erg groot, de ogen goed open houden dus!
Vathi is een klein dorpje met maar een paar restaurantjes. Een winkel is er eigenlijk niet. Het water is er zeer schoon door de open ligging aan zee. Na het eten is er weinig meer te doen dan rustig een boek lezen in de kuip of met de buren een drankje doen.

Dag 5: Vathi – Poros, afstand 18 zeemijlenPoros aanvaren goed
De bakker komt de volgende ochtend met vers brood langs, hij heeft namelijk geen winkel. Na het ontbijt moeten we afscheid nemen van het schitterde Vathi. Gelukkig staat Poros op het programma! Want misschien niet voor mogelijk gehouden, maar Poros is minstens net zo mooi, en zeker wat levendiger. Na het avondeten en een heerlijke coupe ijs, was het tijd om terug te keren naar de zeilboot en gaan we tevreden onze hut weer in.

Dag 6: Poros – Ermioni – Afstand: 19 zeemijlen
Onderweg naar het volgende eiland laten we het anker vallen achter ‘Kikker eiland’. Dit onbewoonde eilandje bestaat slechts uit een rots in de vorm van een kikker. Hier lunchen, zwemmen en snorkelen we. Daarna is het tijd om verder te zeilen naar Ermioni.

In dit kleine stadje eten we in het oudste restaurant van de Peloponnesos om daarna nog een drankje te drinken in een van de gezellige cafés met heerlijke stoelen aan de haven.

Dag 7: Ermioni – Koulhadia: afstand: 21 zeemijlen
In Ermioni slaan we behoorlijk wat boodschappen in. De komende avond liggen we namelijk voor anker bij het plaatsje Koulhadia. Deze baai is de ideale plek om zeeschildpadden te spotten. Als we geluk hebben zwemmen ze zo naast onze boot.Nafplion l Syntagma Square l Senioren zeilvakantie l meezeilen Griekenland - Mooi Weer Zeilen, BQ Yachting

Dag 8: Koulhadia – Nafplion: Afstand: 18 zeemijlen Nafplion l Boardwalk l Senioren zeilvakantie l meezeilen Griekenland - Mooi Weer Zeilen, BQ Yachting
Vanaf Koulhadia varen we naar Nafplion. Deze plaats heeft een unieke sfeer en er zijn vele Arabische en Italiaanse invloeden te zien. Op het gezellige Platia Syntagmatos waan je je zo in Venetië.

Dag 9: Nafplion – Spetses: Afstand: 25 zeemijlen
Op de negende dag hebben we een flinke reis voor de boeg. Spetses, onze volgende bestemming ligt ruim 25 zeemijlen verder. Een lange zeiltocht die een goede gelegenheid geeft om met twee andere zeiljachten uit het flottielje een wedstrijd te houden. Wie zal er winnen? Een actieve zeildag nu wel allemaal ons eigen jacht goed kennen.

Dag 10 Spetses – Dhokos: Afstand 13 zeemijlen
Op Spetses slaan we flink boodschappen in, zodat we op het nauwelijks bewoonde eilandje Dhokos, waar we de nacht door gaan brengen, kunnen barbecueën. Het word een heerlijke avond onder de sterren en misschien wil er iemand nog wel zwemmen ’s nachts…

Dag 11: Dhokos – Hydra: Afstand: 7 zeemijlen
Aangezien Hydra maar zeven zeemijlen vanHydra l Saronische golf l Zeilen in Griekenland l seniorenzeilvakantie - Mooi Weer Zeilen, BQ Yachting Dhokos ligt, nemen we hier ’s ochtends nog lekker de tijd om te zwemmen en te luieren. Pas na de lunch zeilen we naar Hydra, een eiland dat zeer geliefd is bij filmsterren. Niet alleen de rich and famous bezoeken deze plek, maar ook het ‘gewone volk’. We kunnen niet te laat aankomen in de haven, want deze is snel vol!

Hoewel het een komen en gaan van jachten, watertaxi’s en ferry’s is, zijn er geen auto’s op het eiland. Vervoer over land gaat per ezel.

Dag 12: Hydra – Russian Bay: Afstand 14 zeemijlen
In Poros doen we inkopen om vervolgens naar Russian Bay te varen en daar aan boord te koken. Vanuit onze kuip genieten we van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd met uitzicht op de ondergaande zon.

Zeilen in Griekenland l senioren zeilvakantie l flottielje zeilen senioren - Mooi Weer Zeilen, BQ YachtingDag 13: Russian Bay – Perdika: Afstand 12 zeemijlen
’s Ochtends nemen we nog even de rust om te zwemmen en te zonnen. Later vertrekken we naar Perdika op het eiland Aegina. Perdika is een klein plaatsje en we zullen een schitterende zonsondergang meemaken. In de haven zijn tal van taverna’s met verse vis zo uit de zee.

Dag 14: Perdika – Athene: Afstand 22 zeemijlen
Op de laatste zeildag zeilen we terug richting Athene. In de baai van Agia Marina nemen we nog een laatste duik en ’s avonds eten we met de hele groep in een taverne, vlak bij de haven. Aangezien het de laatste avond is, kunnen we nog een drankje doen in de populaireAkropolis Griekenland l Zeilen in Griekenland l Senioren zeilvakantie l meezeilen senioren - Mooi Weer Zeilen, BQ Yachting Kitchen Bar.

Dag 15: Athene – Amsterdam: Afstand 1215 zeemijlen
Om negen uur ’s ochtends is het tijd om van boord te gaan. Eventueel (afhankelijk van uw terugvlucht) kunt u in de middag nog Athene in om bijvoorbeeld de Akropolis te bezichtigen. Daarna wordt het dan echt tijd om afscheid te nemen van Griekenland. Volgend jaar weer?

Heb je vragen over een senioren zeilvakantie, 2 weken vanuit Athene of ben je benieuwd naar een 1 weekse route? Neem dan gerust contact met ons op.