Zeiljacht huren

Wanneer u zelf een zeiljacht wilt huren, kan dat via seniorenzeilvakantie.nl. Wij hebben een grote keuze in Griekenland, maar ook in Kroatië, Turkije, Italië en Spanje. Wanneer u op de Seychellen of in de Cariben wilt gaan varen kunnen wij ook een zeilvakantie voor u organiseren.

Senioren zeilvakantie is een onderdeel van BQ Yachting l MooiWeerZeilen. Om u te helpen bij de keuze van het soort zeiljacht dat er is hebben wij hier verschillende punten op een rij gezet:

Dubbel stuurwiel l zeiljacht huren in Griekenland l zeilen - Mooi Weer Zeilen, BQ Yachting1. Aantal cabines. In elke cabine kunnen 2 personen slapen (de cabines zijn niet heel erg ruim, het blijft een zeiljacht). Ook wordt er vaak aangegeven dat er nog 2 personen in de kajuit kunnen. Let wel op dat dit dus betekent dat u in de ‘woonkamer’ van het zeiljacht slaapt.

2. De lengte. Hoe langer het zeiljacht is, hoe meer cabines vaak. Dit is niet altijd het geval, soms staat er dat het een ‘owners version’ is. Dit betekent meestal dat er 1 grote cabine gemaakt is van 2 gewone cabines. Daarnaast heeft een langer zeiljacht minder last van deining, maar neemt het wel meer ruimte in in de haven.

3. Zeil eigenschappen versus comfort. Een zeiljachten fabrikant probeert altijd de mooiste combinatie te maken tussen de zeileigenschappen en comfort. Elk zeiljacht is echter anders en soms gaat comfort erg ten koste van de zeileigenschappen. Wanneer u een sportieve vakantie wilt, maar iedereen zeilt u eruit dan zal dat niet ten goede komen van het plezier op vakantie.

4. Ruimte in de kuip. Veel zeiljachten vanaf de lengte van 40 voet hebben tegenwoordig een dubbel stuurwiel. Dit is niet voor niks. Wanneer een zeiljacht een enkel stuurwiel heeft, moet u elke keer wanneer u het zeiljacht verlaat en weer opkomt langs dit stuurwiel en dat is onhandig.
Wanneer het zeiljacht een dubbel stuurwiel heeft, kunt u gemakkelijk passeren en hoeft u zich niet in moeilijke bochten te wringen om het zeiljacht weer op te komen.

Voor meer informatie over de verschillende zeiljachten en hun eigenschappen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag bij uw keuze.